När Microsoft har väl har fått upp ögonen för någon tar det alldrig slut. 🙂 Jag syftar på mängden webbsiter och bloggar som kommer från bolaget och dess anställda. Det har alltid funnits en väldig mängd dokumentation från Microsoft, det är inte det. Men det blir lite roligare och 'personligare' när information och dokumentation kommer ut i form av små siter och bloggar.

Det senaste, som jag har sett, är 'Project GlidePath' som Michael Lehman (Technical Evangelist) skall driva. Och som vanlgit har man skapat en site för det en tid innan den officiella starten för projektet, som är 15 juli.

Project Glidepath skall vara ett 'Evangelism program' som skall leverera information och exempelkod för hur man skall skapa applikationer på Vista och WinFX (….oopps, förlåt, .Net 3.0). Det finns redan nu en del som kan hämtas från siten:

  • en add-in till VS 2005 som stödjer utveckling av Vista-applikationer
  • workflow-baserade riktlinjer för utveckling
  • en blog med fortlöpande info

Projektet är riktad mot vad Microsoft kallar MicroISV's. En MicroISV är definierad som ett företag med en till tre anställda. Michael Lehman, som skall driva Project Glidepath, har också ett show på Channel 9 som heter 'The MicroISV Show'.

Annonser